51043
post-template-default,single,single-post,postid-51043,single-format-standard,theme-brick,select-core-1.2.1,woocommerce-no-js,brick-theme-ver-3.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,vertical_menu_with_scroll,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
klub-stolic-dnevna-soba

Klub stolić – kako izabrati savršeni?

Danas su ljudi zauzeti više nego ikada.

To da radimo po cijele dane, dok naša djeca u vrtiću i školi provode većinu dana, preslika je modernog načina života. Slobodnog vremena imamo malo i želimo ga što kvalitetnije iskoristiti. U većini slučajeva, slobodno vrijeme znači druženje s obitelji i najbližim prijateljima. Najčešće uz kakav obrok. Jelo ili piće. Uz kavu.

Klub stolić je zato centar svakog doma. Jer osim ispijanja kave, za stolom se događaju još svakakve važne stvari: planiraju se i donose odluke, razgovara se o tome kako nam je prošao dan, igraju se društvene igre ili se kuša nova hrana.

I upravo zbog važnosti stolića u dnevnom boravku, potrebno je posvetiti se odabiru onog pravog. Zato u nastavku donosimo tri faktora koji će vam pomoći da odaberete svog „gospodina savršenog“.

 

Funkcionalnost prije svega

Veliki smo zagovornici funkcionalnosti. Naravno da stol u dnevnom boravku treba biti estetski dojmljiv, no realno, važnije je da bude dovoljno velik kako bi svi ukućani pronašli svoje mjesto. Ovdje vas trebamo upozoriti na najčešću pogrešku koja se događa prilikom izbora stolića za kavu. To je biranje prevelikog stolića.

Savjetujemo vam da zato najprije odaberete neku lijepu sofu ili kutnu garnituru pa zatim izmjerite prostor koji se ostao namijenjen klupskom stoliću. Također pazite i na visinu klub stolića! Birajte onaj koji je u razini sa sofom ili niži, nikako ne viši! Ako niste sigurni koju veličinu i visinu odabrati, pitajte stručnjake.

Stolić za boravak od masivnog drva - Ambientin

Materijal

Kada je u pitanju funkcionalnost, važno je paziti i na odabir materijala. Zbog velike i česte primjene, stolić za kavu trebao bi biti izrađen od materijala koji je otporan na udarce. Kaljeno staklo i kamen zato nisu najpogodniji materijali za površinu klub stolića, no zato s odabirom masivnog drva u nijansi koja vam se sviđa sigurno nećete pogriješiti.

Toplo i bezvremensko drvo stvara jednostavan i elegantan stil, koji se lijepo uklapa u razne dizajne interijera. Od industrijskog dizajna, minimalističkog stila ili svevremenskog klasika, klub stolić od punog drva savršeno će se uklopiti u svaki ambijent.

 

Stil

Da biste saznali kako je drveni stolić uvijek u modi, vjerojatno vam ne treba stručnjak. No, stručnjak za uređenje interijera pomoći će vam odabrati moderan stolić koji je kombinacija različitih materijala. Danas je poželjno da noge stolića budu različite u odnosu na ploču, bilo materijalom ili bojom.

Boja metala trenutno je jako trendi, osobito ako biramo mat. Naš prijedlog je boja bronce koja se odlično kombinira uz bilo kakav materijal.  Tu su i vrlo praktični i vizualno dopadljivi različiti ukrasi od betona, koji će napraviti savršeni kompozicijski kontrast s obzirom na klasično masivno drvo.

Naš savjet je da birate kvalitetni klub stolić jer ga čeka teška zadaća – morat će podnijeti svakodnevnu upotrebu mnogih ukućana, dok svoju kreativnost izrazite odabirom stolica ili kvalitetne kutne garniture.

Za više informacija i pomoć oko odabira klub stolića, javite nam se putem kontakt forme.

 

No Comments

Post a Comment